Korona-pandemia on tuonut kodin elämämme keskiöön entistä vahvemmin. Kotona on vietetty paljon aikaa ja moni sisustusprojekti on saanut vauhtia, koteja on kunnostettu ja sisustettu ahkerasti. Kodista on pyritty tekemään turvallinen ja viihtyisä keidas ympärillä olevan epävarmuuden keskelle. Tämä näkyy myös monissa syksyn trendeissä. Niin värit kuin materiaalit ovat tänä syksynä maanläheisiä ja kotoisan oloisia.

Väreissä näkyy luonnon vaikutus ja trendivärit ovat pehmeät ruskean ja beigen eri sävyt, kuten pellava, hiekka, savi ja olki. Luonnosta on haettu myös vihreän eri sävyjä: sammal, havu ja salvia ovat lempeitä tehostevärejä, joita voi täydentää okrankeltaisella, vaikka Svaneforsin Sarah-tyynyllä. Sisustuksen taustavärinä kokovalkoinen on saanut antaa tilaa lämpimästi sävytetyille vaaleille pinnoille. Greige, harmaan ja beigen yhdistelmä, jatkaa suosiotaan.


Materiaalit ovat rouheita ja aitoja. Rustiikkisuus ja käsittelemättömät pinnat sopivat yksityiskohtina täydentämään myös huolitellumpaa sisustustyyliä. Kierrätetystä puusta valmistetut esineet tuovat ajan patinan tuntua ja samalla korostavat ekologista ajattelua sisustuksessa. Puu, juutti ja rottinki sopivat niin sisälle kuin terassille – esimerkkinä Ib Laursenin juuttinarussa roikkuva kierrätyspuinen amppeli. Ulkotiloja on sisustettu kesän ajan ja syksyllä tunnelmaa tuodaan ulkoa sisälle. Ja vaikka ollaankin luonnonmukaisia ja rouheita, pieni ripaus luksusta tarvitaan: kulta, messinki ja marmori antavat ylellisen säväyksen muuten rustiikkiseen tyyliin.

Tekstiileissä aidot materiaalit, pellava, villa ja puuvilla ovat suosiossa. Käsityön jälki saa näkyä ja tekstiilien pinnan tuntu on rouhea, kudonta saa olla epätasaista ja kuvioiden tuftauksella saadaan karkeaan pintaan vaihtelua. Syksyn trendeissä ei nimittäin unohdeta myöskään pehmeyttä, erilaisia samettisia ja pörröisiä materiaaleja käytetään tuomaan kontrastia esim. tyynynpäällisissä ja torkkupeitoissa.

 

Vihersisustamisen trendi tuo sisälle paitsi ajankohtaista vihreää, myös kotoisaa ja rentoa tunnelmaa. Aitojen kasvien rinnalla ja vaihtoehtoina toimivat kuivatut tai keinokasvit, joista löytyy hyvin aidon oloisia vaihtoehtoja, kuten Mr. Plantin pampaheinät. Ulkoa poimitut luonnonkukat tai oman puutarhan oksat ja heinät löytävät tiensä majakoihin ja asetelmia täydennetään sammaleella, kivillä ja puumateriaaleilla. Luonto tulee sisälle monissa eri muodoissa.

Väreillä ja materiaaleilla luodaan siis rentoa ja viihtyisää tunnelmaa, tärkeää ei ole tiettyjen tyylisuuntien noudattaminen, vaan oma, persoonallinen tyyli tuodaan rohkeasti esiin. Erilaiset hauskat esineet ja itse suunnitellut yksityiskohdat tekevät kodista juuri sinun oman tärkeän paikkasi. Villa Vilhelmiinan valikoimasta löydät paljon tuotteita, joilla voit rakentaa oman, viihtyisän kotisi juuri sellaiseksi kuin haluat, tule inspiroitumaan valikoimastamme: www.villavilhelmiina.fi/verkkokauppa